29-07-12

Verse de vas

Muggenlarven zijn een perfecte aas voor bijna elke witvissoort. Gebruik je larven best binnen de 4 dagen na aankoop. Een goede verse larve herken je aan zijn felrode kleur. Helaas zijn ze niet zo goed te bewaren als maden of regenwormen, Bewaar je grote haaklarven in regenwater (geen chloorwater)dat je dagelijks ververst dan worden de larven taaier en blijven ze beter op de haak zitten en bewaar je kleine larven voor het voeder in krantenpapier bij een temperatuur van 2 tot 4 graden.

 Als wij met een trosje larven vissen gebruiken we een haakje 16 en als we met een enkele larve vissen nemen we een rood haakje 18 of 20. Gebruik voor vers de vase dundradige haakjes zodat je de larven niet direkt lekprikt. De larven worden met het donkere kopgedeelte op de haak geprikt .Ala de vissen extreem schuw zijn durven we de haak al eens in het midden van de larve prikken. Hou je maden en vers de vase in de koelkast gescheiden omdat de amoniakgeur de vers de vase aantast.

De kleine larven worden verkocht in een kleverige massa in krantenpapier om deze larven te scheiden kan je een speciaal middel kopen. Meestal gebruiken wij gewoon leemaarde hiervoor je kunt sterk bindende leemaarde of minder sterk bindende leemaarde kopen, Enkele voordelen van leem zijn  1 Je kan je larven vlug naar de bodem laten zakken. 2 de vissen raken niet vlug verzadigt omdat leem geen voedingswaarde heeft. 3de leemaarde zorgt voor een wolkend effect wat vissen aantrekt.

Verse-de.jpg

1208373865versedevasehayu0.jpg

 

120m9gz.jpg

De commentaren zijn gesloten.