29-07-12

Verse de vas

Muggenlarven zijn een perfecte aas voor bijna elke witvissoort. Gebruik je larven best binnen de 4 dagen na aankoop. Een goede verse larve herken je aan zijn felrode kleur. Helaas zijn ze niet zo goed te bewaren als maden of regenwormen, Bewaar je grote haaklarven in regenwater (geen chloorwater)dat je dagelijks ververst dan worden de larven taaier en blijven ze beter op de haak zitten en bewaar je kleine larven voor het voeder in krantenpapier bij een temperatuur van 2 tot 4 graden.

 Als wij met een trosje larven vissen gebruiken we een haakje 16 en als we met een enkele larve vissen nemen we een rood haakje 18 of 20. Gebruik voor vers de vase dundradige haakjes zodat je de larven niet direkt lekprikt. De larven worden met het donkere kopgedeelte op de haak geprikt .Ala de vissen extreem schuw zijn durven we de haak al eens in het midden van de larve prikken. Hou je maden en vers de vase in de koelkast gescheiden omdat de amoniakgeur de vers de vase aantast.

De kleine larven worden verkocht in een kleverige massa in krantenpapier om deze larven te scheiden kan je een speciaal middel kopen. Meestal gebruiken wij gewoon leemaarde hiervoor je kunt sterk bindende leemaarde of minder sterk bindende leemaarde kopen, Enkele voordelen van leem zijn  1 Je kan je larven vlug naar de bodem laten zakken. 2 de vissen raken niet vlug verzadigt omdat leem geen voedingswaarde heeft. 3de leemaarde zorgt voor een wolkend effect wat vissen aantrekt.

Verse-de.jpg

1208373865versedevasehayu0.jpg

 

120m9gz.jpg

Expanderpellets aanmaken

 

Expanderpellets 

De laatste tijd hebben de expanderpellets meer en meer aan populariteit gewonnen,

de expanderpellets zijn één van de vele succesvolle zaken die overgewaaid zijn uit Engeland.

Expanderpellets zijn harde pellets die doormiddel van water uitzetten tot een zachte pellet, deze kan dan gebruikt worden als haakaas of voederpellet.

215256_4853235213413_1156115446_n.jpg

 

 

 

Wat hebben we nodig:

Pelletpomp gekozen additief en de te gebruiken pellets,

in dit geval hebben we voor neutrale 6mm expanderpellets van CBB gekozen.

 

 

Vul het expanderbakje met de nodige hoeveelheid water, dit hangt af van de hoeveelheid pellets.

 

 

 

 

 

3746441854.2.JPG

 

 Bij gebruik van neutrale pellets verkiezen wij ervoor om de pellets een eigen toets mee te geven doormiddel van een  smaakje, in dit geval hebben we gekozen voor onze maispower.Naast de natuurlijke atractoren die in de pellet verwerkt zitten kan de aantrekkingskracht verhoogd worden doormiddel van je toegevoegde additief.

 

3794666446.JPG

 

Voeg de gewenste pellets bij het water met additief, vervolgens zet je het deksel en het zwarte hulpstuk op de pomp

718179518.2.JPG

 

 

 

 

 Trek het pelletbakje vacuum doormiddel van met het zwarte hulpstuk te pompen tot het witte topje in het deksel gezogen word. 

Afgewerkte pellets:

Na enkele minuten zijn de pellets doordrenkt met water en het additief, vervolgens haal je ze uit het water en zijn ze klaar voor gebruik.

Zolang het potje vacuum getrokken blijft zullen de pellets blijven drijven, 

laat je hierdoor niet misleiden en trek na enkele minuten dus het deksel van het potje en je zal merken dat de pellets zullen zinken.

Let wel op als de pellets uitdrogen gaan ze terug drijven, laat je ze te lang in het water zullen ze te plat worden om als haakaas te gebruiken.