24-08-16

Casters maken

 

 

casters maken

Casters zijn maden die Verpopt zijn.
image.jpegMaar moeten in een fase zitten waarbij ze nog niet te donker verkleurd mogen zijn, waarbij ze gaan drijven op het water.

Wil je dikke voorns of brasem vangen, dan kan je er tegenwoordig niet meer onderuit om casters te voeren en ook te gebruiken als aas op de haak. De grotere vissen zijn er op verzot en bovendien zijn casters voor de vissen licht verteerbaar. Met andere woorden: een vis kan veel meer casters eten eer hij vol is gevreten, dan wanneer hij dezelfde hoeveelheid maden zou eten. In je voer mag je dus gerust wat meer casters gebruiken en de hoeveelheid maden kan je best wat minderen.
Bij gebruik van casters als aas, kan je dit vaak goed combineren met een made, worm dikke vèr of een piertje. Zet hierbij best eerst je caster op de haak.

Blijkbaar zijn er nog veel vissers die niet weten hoe ze zelf mooie casters kunnen maken. Tegenwoordig kan je ook wel casters kopen bij de hengelsportwinkelier, maar als je ze zelf maakt ben je 100% zeker dat ze lekker vers zijn. En nog belangrijker is dat een caster echt knapperig moet zijn.

 

 

image.jpeg 

Neem een zeef waar de Casters blijven opliggen maar waar de maden door de mazen kunnen kruipen.zo worden de Casters en maden van elkaar gescheiden.

 

 

image.jpeg 

   Het verpoppingsproces is begonnen. De maden                  mogen op de zeef gelegd worden.

 

 

 

 

 

 

image.jpeg

 

De maden kruipen door de mazen van de zeef en de Casters blijven liggen op de zeef. Sorteer nu de bruine of goudkleurige casters van de witte.

De gekleurde Casters leg je in water zodat het proces stopt, de witte laat je nog wat bruin worden.

 

TIP: vraag naar castermaden in de hengelwinkel.

07:59 Gepost in casters | Permalink | Commentaren (0)