22-07-13

Tarwe bereiden

img1495jk.jpg

Droge harde tarwe welke we zullen zacht

maken doormiddel van warm water en
een thermofles. Vis nooit met ongeweek-
te zaden, dit zal opzwellen in de buik
van de vis wat hen een
onaangenaam gevoel zal geven met als
resultaat dat deze niet verder zal azen.

 

 

 

 

img1496t.jpgimg1531o.jpg

 

 

Kook nu wat water en voeg dit toe bij de tarwe in de
thermofles.

 

 

 

 

Neem een gewone thermofles waar je de harde tarwe in doet.

 
 
 
 
 
 
 
 
Doe de fles niet vol want doordat de tarwe het water gaat op-
zuigen zullen ze een flink doen zwellen en in volume doen
toenemen!

 

 

 

 

 

 

 

 
Zorg ervoor dat je dubbel zoveel water neemt als de
tarwe anders zal de tarwe droog komen te staan bij
gebrek aan water en zal hierdoor niet goed geweekt
worden.
 
Sluit daarna de thermofles af en laat het gedurende
een 8-tal uren rusten.

 

 

 

 

Voeg eventueel bij deze stap een additief
of kleurstof bij in het water, zo zal de
tarwekorrel het bijgevoegde produkt mooi
opzuigen tot in de kern
 
Om gele tarwe te verkrijgen voeg je cur-
cuma toe of safraan.
Wil je rode tarwe voeg dan bv rode tracix
van sensas toe
 

 

16:44 Gepost in Tarwe, tips | Permalink | Commentaren (0)