27-08-16

Kleine vers van elkaar halen.

Vers losmaken met fijne leem

TIP: neem droge fijne leem, geen natte.

 

       

image.jpegDoe de zuivere vers in een potje. In deze fase zijn de vers beestjes nog bedekt met een laagje olie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image.jpegVoeg er wat droge fijne leem onder. De functie van de leem is om alles vers van elkaar te halen en om de olie op te nemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image.jpegMeng de vers en leem goed door elkaar zodat alle beestjes van elkaar komen en bedekt zijn met een laagje leem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

               Nu is de vers klaar om in het voer te mengen.

image.jpeg

21:34 Gepost in Vers de vase | Permalink | Commentaren (0)

29-07-12

Verse de vas

Muggenlarven zijn een perfecte aas voor bijna elke witvissoort. Gebruik je larven best binnen de 4 dagen na aankoop. Een goede verse larve herken je aan zijn felrode kleur. Helaas zijn ze niet zo goed te bewaren als maden of regenwormen, Bewaar je grote haaklarven in regenwater (geen chloorwater)dat je dagelijks ververst dan worden de larven taaier en blijven ze beter op de haak zitten en bewaar je kleine larven voor het voeder in krantenpapier bij een temperatuur van 2 tot 4 graden.

 Als wij met een trosje larven vissen gebruiken we een haakje 16 en als we met een enkele larve vissen nemen we een rood haakje 18 of 20. Gebruik voor vers de vase dundradige haakjes zodat je de larven niet direkt lekprikt. De larven worden met het donkere kopgedeelte op de haak geprikt .Ala de vissen extreem schuw zijn durven we de haak al eens in het midden van de larve prikken. Hou je maden en vers de vase in de koelkast gescheiden omdat de amoniakgeur de vers de vase aantast.

De kleine larven worden verkocht in een kleverige massa in krantenpapier om deze larven te scheiden kan je een speciaal middel kopen. Meestal gebruiken wij gewoon leemaarde hiervoor je kunt sterk bindende leemaarde of minder sterk bindende leemaarde kopen, Enkele voordelen van leem zijn  1 Je kan je larven vlug naar de bodem laten zakken. 2 de vissen raken niet vlug verzadigt omdat leem geen voedingswaarde heeft. 3de leemaarde zorgt voor een wolkend effect wat vissen aantrekt.

Verse-de.jpg

1208373865versedevasehayu0.jpg

 

120m9gz.jpg